Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Μιχελάκης: «Τα μέτρα αυτά δεν είναι καινούργια»

«Υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία ενώ είχαν συζητηθεί δεν είχαν νομοθετηθεί. Ότι έχει συζητηθεί μέχρι τώρα, αυτό θα εφαρμοστεί. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν καινούρια μέτρα»

mixelakisA

Για τις διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με το γάλα, τα ασφαλιστικά ταμεία και την έξοδο της χώρας στις αγορές, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στον realfm.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πια αντιρρήσεις για το γάλα. Οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι και αυτό το έχουν αποδείξει σε όλο το διάστημα. Η κοινοβουλευτική ομάδα έχει αποδείξει την υπευθυνότητά της», σχολίασε αρχικά ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε:

«Αυτά τα μέτρα έχουν αποφασιστεί από προηγούμενες ψηφοφορίες. Δεν είναι καινούρια. Τα έχουμε συζητήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία ενώ είχαν συζητηθεί δεν είχαν νομοθετηθεί. Ότι έχει συζητηθεί μέχρι τώρα, αυτό θα εφαρμοστεί. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν καινούρια μέτρα», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε για τις μειώσεις στα ταμεία λέγοντας πως: «Αν τα ασφαλιστικά μας ταμεία θα μπορούσαν να ανταποκριθούν από μόνα τους, στις υποχρεώσεις θα υπήρχε ζήτημα. Τώρα το κράτος κρατά τα ταμεία. Υπάρχει εγγυημένη κατώτερη σύνταξη με βάση τη δυνατότητα του ταμείου. Από εκεί και πέρα, το κράτος, έχει πει ότι θα εξασφαλίσει τις συντάξεις των πολιτών».

«Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η κράτηση που γίνεται στον εργαζόμενο και τον επιχειρηματία και την απολαβή που παίρνει ο συνταξιούχος. Έχει να κάνει με την υπογεννητικότητα, με την ανεργία. Θα πρέπει να δούμε συνολικά τις προσπάθειες που επιχειρήθηκαν για να κρατηθεί το ασφαλιστικό σύστημα».

«Από το 2012, οι εταίροι μας είχαν δεσμευθεί ότι την άνοιξη του 2014 αν η Ελλάδα πετύχαινε πρωτογενές πλεόνασμα θα βάζαμε την μεγάλη διαπραγμάτευση για το χρέος. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα. Η χώρα έχει τις προϋποθέσεις τις ουσιαστικές να βγει στις αγορές. Οι τράπεζες απέδειξαν ότι πέτυχαν. Ήταν το πρώτο θετικό μήνυμα των αγορών», σχολίασε.

By