Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Μπαράκ Ομπάμα: «Πιο δίκαιο και ισορροπημένο» σύστημα μετανάστευσης

«Σήμερα, το σύστημα μετανάστευσης που διαθέτουμε είναι κατακερματισμένο και όλοι το ξέρουν»

obama-museum-dedication-videoSixteenByNine600

Τα σχέδια του για την μεταρρύθμιση του «κατακερματισμένου» όπως το χαρακτήρισε συστήματος μετανάστευσης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του και προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να περάσουν τις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις για τα εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών που ζουν στη χώρα.

«Σήμερα, το σύστημα μετανάστευσης που διαθέτουμε είναι κατακερματισμένο και όλοι το ξέρουν» , είπε ο Ομπάμα, ανακοινώνοντας τους όρους που θα ισχύουν και θα επιτρέψουν σε εκατομμύρια μεταναστών χωρίς τα απαραίτητα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα να αποφύγουν την απέλαση.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ένα «πιο δίκαιο και ισορροπημένο» σύστημα μετανάστευσης με μια σειρά μέτρων που προβλέπουν την προσωρινή νομιμοποίηση των περίπου πέντε εκατομμυρίων μη νόμιμων μεταναστών που ζουν υπό την απειλή της απέλασης.

«Μια συνολική αμνηστία θα ήταν άδικη. Αλλά και οι μαζικές απελάσεις θα είναι αδύνατες και σε αντίθεση με τη φύση μας» τόνισε ο Ομπάμα. «Είμαστε και θα είμαστε πάντα ένα έθνος μεταναστών», είπε, ο Αμερικανός πρόεδρος και απευθυνόμενος στα εκατομμύρια των μεταναστών χωρίς τα νόμιμα έγγραφα ανέφερε:«Μπορείτε να βγείτε από τις σκιές και να πάτε δεξιά προς τη νόμιμη οδό».

By