Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Μωρό γεννήθηκε πρόωρα στη Γάζα, αφότου η μητέρα του είχε σκοτωθεί [βίντεο]

Η μητέρα του σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών

prooromoro

Οι γιατροί στη Λωρίδα της Γάζας κατάφεραν το πρωί της Παρασκευής να φέρουν στον κόσμο πρόωρα κατά δύο εβδομάδες ένα κοριτσάκι με καισαρική τομή από την κοιλιά της νεκρής μητέρας του.

Η μητέρα του σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών οι οποίοι από τις 8 Ιουλίου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 880 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι. Μάλιστα η Unicef υπολογίζει τον αριθμό των νεκρών παιδιών σε τουλάχιστον 192.

«Αυτό είναι το κοριτσάκι. Δίχως όνομα. Και δίχως μητέρα…». Με αυτό τον λιτό αλλά συνάμα συγκλονιστικό τρόπο ξεκινάει το ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος του βρετανικού BBC. Είναι πρόωρο κατά δύο εβδομάδες. Υποστηρίζεται μηχανικά. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, έχει 50% πιθανότητες να ζήσει.

Το οδοιπορικό του βρετανικού καναλιού συνεχίζεται και στα χαλάσματα του σπιτιού όπου βρέθηκε η νεκρή έγκυος.

Την ίδια ώρα και μόλις λίγη ώρα πριν από την έναρξη της 12άωρης εκεχειρίας, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια και τη νότια Λωρίδα της Γάζας. Οκτώ Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο Χαν Γιουνές.

Δείτε το βίντεο:

By