Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Νέα αυτοπυρόληση Θιβετανού στην Κίνα

Το θύμα ήταν ο μικρότερος γιος ενός ζευγαριού θιβετανών νομάδων που είχε εγκατασταθεί σε μια μόνιμη κατοικία, διευκρίνισε ο RFA

thibetB

 

Ένας Θιβετανός έχασε τη ζωή του αυτοπυρπολούμενος σήμερα στη Κίνα για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της καταπιεστικής πολιτικής των αρχών στην περιοχή του, ανακοίνωσαν ένα μέσο ενημέρωσης και μια οργάνωση με έδρα το εξωτερικό.

Ο Θινλέι Ναμγκιάλ, 32 ετών, υπέκυψε στα εγκαύματά του στη νομαρχία Κάρντζε της επαρχίας Σετσουάν, μια θιβετανική περιοχή στη νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσαν ο ραδιοσταθμός Ελεύθερη Ασία (RFA) και η μη κυβερνητική οργάνωση Ελεύθερο Θιβέτ (Free Tibet).

Όπως συνηθίζουν έπειτα από αυτοπυρπολήσεις Θιβετανών, οι κομμουνιστικές αρχές επέβαλαν συσκότιση πληροφοριών κόβοντας τις τοπικές επικοινωνίες, στην προκειμένη περίπτωση στην περιφέρεια Ταβού.

Το θύμα ήταν ο μικρότερος γιος ενός ζευγαριού θιβετανών νομάδων που είχε εγκατασταθεί σε μια μόνιμη κατοικία, διευκρίνισε ο RFA.

Σε μονή της νομαρχίας Κάρντζε, μια θιβετανή μοναχή είχε αυτοπυρποληθεί στα τέλη Μαρτίου. Η πλειονότητα των Θιβετανών που έχουν προβεί σ” αυτό το απονενοημένο διάβημα έχουν υποκύψει αργότερα στα σοβαρά εγκαύματά τους.

Περισσότεροι από 125 Θιβετανοί έχουν αυτοπυρποληθεί ή έχουν επιχειρήσει να αυτοπυρποληθούν από το 2009 για να διαμαρτυρηθούν για την καταστολή της θρησκείας τους και του πολιτισμού τους.

By