Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Νέες συλλήψεις για τους τραυματισμούς από βαρελότο στη Σαντορίνη

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της Αμερικανίδας τουρίστριας

vareloto

Τρία ακόμη άτομα συνελήφθησαν στη Σαντορίνη για τους τραυματισμούς από βαρελότο το βράδυ της Ανάστασης στην Οία.  Πρόκειται για έναν 28χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τη συμμετοχή του στο περιστατικό και για δύο συγγενείς του, 24 και 16 ετών, που αναζητούνταν για εμπλοκή στην υπόθεση και τελικά παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Θήρας.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή του Πάσχα είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 34 και 23 ετών, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια του 34χρονου, του 23χρονου και του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο βαρελότο, 221 κροτίδες, σακίδια και μικροποσότητα κάνναβης.
Τα πειστήρια που βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Στο μεταξύ, διασωλημένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 51χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε σοβαρά από τα βαρελότα.

Το βράδυ της Ανάστασης στη Σαντορίνη τραυματίστηκαν συνολικά επτά άτομα (τρεις Αμερικανοί, δύο Κύπριοι υπήκοοι και δύο Έλληνες). Από αυτούς οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο, λόγω σοβαρότερων τραυμάτων. Οι τρεις νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, με εγκαύματα κυρίως στα πόδια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By