Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Νέο περιστατικό διακοπής ρεύματος σε τετραπληγικό καταγγέλει η Ζέτα Μακρή

«Με επιστολή της στον υπουργό Περιβάλλοντος ζητά διερεύνηση της υπόθεσης»

makriA

Στον απόηχο του τραγικού θανάτου της 56χρονης τετραπληγικής στα Χανιά, η οποία έχασε τη ζωή της εξαιτίας διακοπής της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ, η πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ Ζέτα Μακρή καταγγέλλει ανάλογο περιστατικό αυτή τη φορά στη Μαγνησία.

Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζει στην επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη  η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών στην οικία τετραπληγικού στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Μακρή:

«Κύριε υπουργέ

Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες απαιτούν την προσοχή όλων μας και την λήψη πρωτοβουλιών για την διευκόλυνση της καθημερινότητας τους και την διασφάλιση ποιοτικών συνθηκών ζωής. Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών ή ελλιπούς ενημέρωσης.

Πριν λίγες μόλις μέρες, συγκλονιστήκαμε όλοι μας από τον θάνατο τετραπληγικής στα Χανιά της Κρήτης λόγω της διακοπής ρεύματος από την ΔΕΗ για οφειλές της. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς με αφορμή το δυσάρεστο αυτό γεγονός, δήλωσαν ότι πρόκειται για τραγικό λάθος και ότι η ΔΕΗ οφείλει να διασφαλίζει την συνεχή παροχή ρεύματος για αυτές τις κατηγορίες συνανθρώπων μας, καθώς τα μηχανήματα υποστήριξης τους έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής μετά από οποιαδήποτε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δυστυχώς, όμως, οι καταγγελίες συνεχίζονται, με αποτέλεσμα σήμερα να ενημερωθώ ότι συνεργεία της ΔΕΗ του Ν. Μαγνησίας προχώρησαν σε διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών στην οικία τετραπληγικού συμπολίτη μου. Πιο συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι (Πέμπτη, 24-7-2014) συνεργεία της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα στην οικία τετραπληγικού, κατοίκου Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας. Το άτομο αυτό είναι τετραπληγικό και χρειάζεται καθημερινά την υποστήριξη οξυγόνου, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος να θέτει σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή. Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και η σύζυγος του, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Θα ήθελα να διερευνήσετε με την απαιτούμενη ευαισθησία τις παραπάνω καταγγελίες, έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία.

Με εκτίμηση

Ζέττα Μ. Μακρή

By