Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Νέο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη

 Δημιουργούνται οι βάσεις για εγκαταστάσεις φιλοξενίας διεθνών προδιαγραφών.

Grace Hotel MykonosΣτροφή στον ποιοτικό, θεματικό και εναλλακτικό τουρισμό επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση με το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με το Έθνος, η επεξεργασία του κειμένου ολοκληρώνεται. Χωρίς παρεκτροπές από τις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος, δημιουργούνται οι βάσεις για εγκαταστάσεις φιλοξενίας διεθνών προδιαγραφών. Το σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση μέχρι το τέλος Μαΐου

Στόχος είναι η Ελλάδα να εγκαταλείψει το σημερινό μοντέλο του μαζικού και τελικά χαμηλής οικονομικής απόδοσης τουρισμού και να στραφεί στην ποιότητα, αξιοποιώντας τους τεράστιους φυσικούς και πολιτιστικούς της πόρους.

Με το νέο ειδικό πλαίσιο, το οποίο αναθεωρεί το υφιστάμενο που ισχύει εδώ και τέσσερα χρόνια, καθορίζονται οι όροι για τη δημιουργία υψηλού επιπέδου τουριστικών εγκαταστάσεων, 4 – 5 αστέρων, τόσο σε ό,τι αφορά τα νέα καταλύματα όσο και τα υφιστάμενα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επιχειρείται ο περιορισμός των διάσπαρτων τουριστικών εγκαταστάσεων και η συγκέντρωσή τους σε υποδοχείς (Περιοχές Οργάνωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης ή Περιοχές Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης) και στα λεγόμενα σύνθετα καταλύματα όπου οι ξενοδοχειακές μονάδες συνδυάζονται με παραθεριστική κατοικία σε ποσοστά 60% – 40% αντίστοιχα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By