Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022

Επιβεβαιώνει η ΝΔ σύσκεψη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη.

 © FOSPHOTOSAlexandros Katsis
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Επιβεβαιώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ότι στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θανάση Μπούρα, την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία μελετήθηκε και εξετάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Όπως τόνισαν από την ΝΔ, στη σύσκεψη εξετάσθηκε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της Ελλάδας και έγινε σύγκριση του νόμου 927/79  για να δουν τι κενά υπάρχουν σε σύγκριση με τον νέο νόμο Ρουπακιώτη.

Παράλληλα μελετήθηκε, η ευρωπαϊκή οδηγία σε σχέση με το πόσο είναι δεσμευτική για τη χώρα μας η δημιουργία ενός νέου νόμου.

Η εκτίμηση και το συμπέρασμα της ΝΔ είναι ότι η ευρωπαϊκή οδηγία είναι δεσμευτική ως προς την ύπαρξη σχετικού νομικού πλαισίου, καθώς κάποιες  χώρες δεν είχαν, αντίθετα με την Ελλάδα, η οποία έχει ήδη από το 1979.

Σε σχέση με την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή,  από τη ΝΔ σημειώνεται ότι περιμένουν την επεξεργασία και την τελική γνωμοδότησή της, καθώς υπάρχουν σωρεία διατάξεων, που χρήζουν νομικών αποσαφηνίσεων, κυρίως πάνω σε όρους, που επισείουν ποινικές κυρώσεις.

Η ΝΔ επιτίθεται, εξάλλου, στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι με τη χθεσινή ανακοίνωσή του αποκαλύπτεται ότι θέλει ένα νομοσχέδιο που να αφορά μόνο μετανάστες.

ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By