Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Νεκροί από έκρηξη πυραύλου στη Λωρίδα της Γάζας

Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, βομβών και πυραύλων που δεν έχουν εκραγεί βρίσκονται ακόμη στα συντρίμμια στη Γάζα

gaza

Στην προσπάθεια εξουδετέρωσης ενός ισραηλινού πυραύλου, έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το πρωί της Τετάρτης στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δηλώσεις μελών των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στη Γάζα.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ένας Ιταλός δημοσιογράφος, όπου μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομά του ή για ποιο μέσο εργαζόταν.

«Πολλοί πυροτεχνουργοί σκοτώθηκαν ενώ εξουδετέρωναν έναν ισραηλινό πύραυλο στη Μπέιτ Λαχίγια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιγιάντ αλ Μπούζαμ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Γάζα.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων έκαναν λόγο για πέντε νεκρούς, τέσσερις Παλαιστίνιους και έναν ξένο δημοσιογράφο ο οποίος είχε πάει να καλύψει την επιχείρηση της εξουδετέρωσης του πυραύλου. Άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις από τους νεκρούς ήταν κορυφαία στελέχη των πυροτεχνουργών της αστυνομίας.

Η έκρηξη αυτή από ατύχημα σημειώθηκε, ενώ συνεχίζεται η εκεχειρία των 72 ωρών η οποία σε γενικές γραμμές τηρείται από τους αντιμαχόμενους. Η κατάπαυση του πυρός λήγει τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, βομβών και πυραύλων που δεν έχουν εκραγεί βρίσκονται ακόμη στα συντρίμμια στη Γάζα, η οποία υφίσταται διαρκείς βομβαρδισμούς από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εδώ και έναν μήνα.

Η τριήμερη εκεχειρία έδωσε στους Παλαιστίνιους πυροτεχνουργούς μια ευκαιρία να αναζητήσουν για να εξουδετερώσουν οβίδες, πυραύλους και άλλα είδη πυρομαχικών που έχουν ριφθεί στον θύλακα και δεν έχουν εκραγεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By