Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νεκρός βρέθηκε ο Μιχάλης Ασλάνης

Αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα

μιχαλης-ασχλανηςBρήκαν νεκρό τον Μιχάλη Ασλάνη στο σπίτι του στο Κολωνάκι. Συγγενείς και φίλοι τον έψαχναν και περίπου στις 13:00 το μεσημέρι κάλεσαν κλειδαρά και μπήκαν στο σπίτι του.

Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας φαίνεται να είναι το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, για το θάνατο του γνωστού σχεδιαστή μόδας, με το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας να απομακρύνεται.

Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Συντάγματος έλεγξαν το διαμέρισμα, και πληροφορίες αναφέρουν ότι δίπλα στη σορό του εντόπισαν αντικαταθλιπτικά χάπια.

Επιπλέον, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», δίπλα στη σορό του M. Ασλάνη βρέθηκε ένα τετρασέλιδο σημείωμα, στο οποίο ο γνωστός σχεδιαστής αποτύπωνε τις τελευταίες του σκέψεις, κάνοντας αναφορά στο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ίδιος, καθώς και για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιαστής μόδας επέστρεψε στο Κολωνάκι ύστερα από οκτώ μήνες, καθώς αναγκάστηκε να κλείσει το ατελιέ του στην Πλάκα.

Ο Μιχάλης Ασλάνης είχε εξηγήσει σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις ότι οι δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του, όχι μόνο τον κατέστρεψαν, αλλά έχουν εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους. Η μία κοπέλα, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πολύ στενή σχέση μαζί του. Ήταν εκείνος που τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της στη Λογιστική, την προσέλαβε στην επιχείρησή του. Η δεύτερη γυναίκα ήταν από την Πάτρα και δούλευε πολλά χρόνια στον οίκο μόδας.

«Τους έδινα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχα στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στις διάφορες τράπεζες. Εκείνες όμως ούτε τακτοποιούσαν τις εκκρεμότητες, ούτε έκαναν αποδόσεις ΦΠΑ. Κρατούσαν τα χρήματα για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μαζεύονται χρωστούμενα, τα οποία εγώ όμως δε γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας φίλος μου, ο Γιώργος που είναι λογιστής και με ταρακούνησε. Αν το είχε κάνει πιο νωρίς, ίσως είχα μπορέσει να σωθώ», δήλωσε ο ίδιος, στην Espresso.

Οι δύο γυναίκες είχαν ενοικιάσει διαμέρισμα και πουλούσαν ρούχα του, που έκλεβαν από το ατελιέ του, σε τιμές χονδρικής, πίσω από την πλάτη του Μιχάλη Ασλάνη. «Όλα αυτά τα καταγγέλλω για να μην βρεθεί στον δρόμο τους και άλλος ανυποψίαστος άνθρωπος και τραβήξει αυτά που τράβηξα εγώ. Είναι απατεώνισσες ολκής. Την πάτησα πολύ άσχημα. Εγώ ήμουν καλός σχεδιαστής, δεν είχα οικανότητες εμπόρου και οικονομολόγου. Έκλεβαν ασύστολα, μου κατέστρεψαν τόσα χρόνια δουλειάς».

«Αν και έφυγαν μόνες τους, τώρα λαμβάνω και περίεργα τηλεφωνήματα από δικηγόρους τους, επειδή ζητούν αποζημίωση και από πάνω», εξηγεί ο σχεδιαστής. Και τόνισε: «Ανησυχώ πλέον και για την ίδια μου την ζωή, νομίζω ότι έχω μπλέξει, είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, Μιλάω με τους δικηγόρους μου για να δούμε τι θα κάνουμε και πως θα βρεθεί μία λύση».

By