Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Νεώτερα για στην υπόθεση Πιστόριους

Ένας αστυνομικός διευθυντής ανέγνωσε τα μηνύματα που είχε στείλει η Στέενκαμπ στο κινητό του συντρόφου της, πριν από τον φόνο της από τον Πιστόριους

Oskar-Pistorious-570

Σε μήνυμα της προν τον Όσκαρ Πιστόριους, η Ρίβα Στέενκαμπ, εξέφραζε τον φόβο της απέναντι στον συντροφό της, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν τη Δευτέρα στη δίκη για τη δολοφονία της από τον νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη.

Ένας αστυνομικός διευθυντής ανέγνωσε τα μηνύματα που είχε στείλει η Στέενκαμπ στο κινητό του συντρόφου της, πριν από τον φόνο της από τον Πιστόριους.

«Μερικές φορές σε φοβάμαι», αναφερόταν χαρακτηριστικά στο εν λόγω μήνυμα, που στάλθηκε στο κινητό του Πιστόριους λίγες εβδομάδες αφότου το ζευγάρι καβγάδισε, επειδή ο Πιστόριους κατηγόρησε τη σύντροφό του ότι φλέρταρε με έναν άλλο άνδρα, και μερικές εβδομάδες πριν από τη δολοφονία της.

Ο Φρανσουά Μολέρ είπε ότι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μηνύματα που είχαν σβηστεί από το κινητό του αθλητή.

Ο ίδιος ο Πιστόριους υποστήριζε ότι είχε ξεχάσει τον κωδικό του κινητού του τηλεφώνου. Αρνείται ότι σκότωσε επίτηδες τη Στέενκαμπ και ισχυρίζεται ότι την πυροβόλησε κατά λάθος, θεωρώντας ότι είναι ληστής.

Το δικαστήριο της Πρετόρια ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η δίκη του νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη θα παραταθεί ως τις 16 Μαΐου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, γείτονας του Όσκαρ Πιστόριους δήλωσε ότι άκουσε φωνές, τόσο ανδρική, όσο και γυναικεία στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, ημέρα της δολοφονίας της Στέενκαμπ. Η Ανέτ Στιπ είπε ότι άκουσε τα ουρλιαχτά και τους πυροβολισμούς στις 03:00 τα ξημερώματα την ημέρα της δολοφονίας, καθώς επίσης δήλωσε ότι άκουσε δύο σετ πυροβολισμών και μια γυναίκα να ουρλιάζει στο ενδιάμεσο. Η υπεράσπιση ισχυρίζεται ότι οι γείτονες μπέρδεψαν τις κραυγές του Πιστόριους με εκείνες της Στέενκαμπ, αλλά η Ανέτ Στιπ είπε: «Ήταν σίγουρα οι κραυγές μιας γυναίκας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By