Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Νιγηρία: Ισχυρή έκρηξη στην Αμπούτζα

Οι υποψίες για την έκρηξη έχουν πέσει στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, οι επιθέσεις της οποίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους τα πέντε τελευταία χρόνια στη Νιγηρία

nighria_ekrixi autokinitou

Ισχυρή έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περιφέρεια της Αμπούζα, της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους το βράδυ της πέμπτης.Η έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό λεωφορείων, που είχε ήδη γίνει και πρόσφατα στόχος αιματηρής επίθεσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για την επίθεση, αλλά οι υποψίες έπεσαν αμέσως στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, οι επιθέσεις της οποίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους τα πέντε τελευταία χρόνια στη Νιγηρία.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 20:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας) στο σταθμό της Νιάνια, μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αμπούζα, όπου το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το σημείο όπου είχε σημειωθεί η προηγούμενη επίθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στους δημοσιογράφους ο Μουχάμαντ Σάνι Σίντι, ο γενικός διευθυντής της νιγηριανής υπηρεσίας διαχείρισης καταστάσεων ανάγκης (NEMA).

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε εννέα νεκρούς στο γενικό νοσοκομείο Ασοκόρο της Αμπούζα, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας που ζήτησε να μην κατονομασθεί είπε πως είδε επτά πτώματα στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο Σίντι δεν έδωσε από την πλευρά του κάποιον απολογισμό, εξηγώντας πως τα θύματα μεταφέρθηκαν σε πολλά νοσοκομεία της Αμπούζα και των περιχώρων της και πως δεν έχει ακόμη όλες τις πληροφορίες.

Σε ανακοίνωσή της, η NEMA έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει πως υπάρχουν εννέα νεκροί ενώ ένδεκα άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σοβαρά.

Η εφημερίδα «Βάνγκαρντ» έκανε γνωστό σήμερα το πρωί πως 17 πτώματα μεταφέρθηκαν σ” ένα νοσοκομείο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By