Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Ντέρμπι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές βλέπει η Handelsblatt

«Σώμα με σώμα η μάχη Σαμαρά – Τσίπρα» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα

ekloges

Το διεθνές ενδιαφέρον συγκεντρώνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, με την Handelsblatt να κάνει εκτενή αναφορά για στην κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, σε κείμενο ανταπόκριση από την Αθήνα που δημοσιεύεται την Πέμπτη με τίτλο «Αποφάσεις για την Αθήνα» και υπότιτλο «Στην Ελλάδα η ψηφοφορία αφορά κάτι περισσότερο απ’ ότι απλώς την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο  Γκερτ Χέλερ στο άρθρο του, επικαλείται δηλώσεις του κ. Τσίπρα σε ελληνική εφημερίδα, ο οποίος καλεί τους Έλληνες «να γράψουν ιστορία σ’ αυτές τις εκλογές», λέγοντας ότι «πρόκειται για τη ζωή μας». Σύμφωνα με το άρθρο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης υπολογίζει σε: μια ξεκάθαρη νίκη στις ευρωεκλογές που θα οδηγήσει σε πτώση την κυβέρνηση Σαμαρά και σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές- στις οποίες (ο ΣΥΡΙΖΑ) θα κερδίσει.

«Ο κυβερνητικός συνασπισμός τον οποίο ηγείται ο Σαμαράς διαθέτει μία ισχνή πλειοψηφία 152 εδρών στο κοινοβούλιο. Το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου, που επίσης μετέχει στην κυβέρνηση θα πρέπει, βάσει των δημοσκοπήσεων, να υπολογίζει σε βαριές απώλειες στις ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχασε τους περισσότερους ψηφοφόρους του, που μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και στις δημοσκοπήσεις κινείται γύρω στο 5%» υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας επισημαίνει ότι παραμένει ασαφές το κατά πόσο θα υπάρξει ξεκάθαρη νίκη της αντιπολίτευσης, στην οποία ελπίζει ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «οι δημοσκόποι αναμένουν μία μάχη σώμα με σώμα. Σε κάποιες δημοσκοπήσεις προηγείται ελαφρά η ΝΔ, σε άλλες ο ΣΥΡΙΖΑ. Σαμαράς και Τσίπρας δίνουν μάχη για κάθε ψήφο».

Ταυτόχρονα, λέει ότι για την «Ευρώπη» δε γίνεται καν λόγος παρότι διεξάγονται ευρωεκλογές και προσθέτει: «Ο Σαμαράς υπόσχεται τη «Νέα Ελλάδα» και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να κινδυνεύσουν οι επιτυχίες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, εάν ψηφιστεί η αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας υπόσχεται «άμεσο τερματισμό» του προγράμματος λιτότητας και ζητά διαγραφή χρέους για τη χώρα του. Θα «σκίσει» τις δανειακές συμφωνίες με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες, θα ακυρώσει αναδρομικά τις ιδιωτικοποιήσεις και θα επαναπροσλάβει χιλιάδες απολυμένους του δημόσιου τομέα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By