Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Ν. Παππάς: Nα μείνει εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης η τρομοκρατία

Τι είπε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα για την επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού

Nikospappas

«Κάνω έκκληση προς όλα τα κόμματα να αφήσουμε το θέμα της τρομοκρατίας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης. Όσοι αυτόκλητα θεωρούν ότι μπορούν να αφαιρούν ζωές και να βάζουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία και την ομαλότητα, τη στιγμή μάλιστα που διαμορφώνεται ένα κλίμα πολιτικής αλλαγής, έχουν τόση εμπιστοσύνη στο λαό, όση έχουν οι πιο σκοτεινοί μηχανισμοί που έχει γνωρίσει ποτέ η πατρίδα μας», σχολίασε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς (real fm), αναφερόμενος στην επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Για να προσθέσει ότι «κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι το να οικοδομούν ένα μέτωπο γύρω από αυτά τα ζητήματα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τους διευκολύνει. Δεν τους διευκολύνει. Επειδή έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να συζητήσουμε, να μην εκτρέπουν τη συζήτηση από αυτά. Να μιλούν επί της ουσίας και να μην το ρίχνουν στις χειροβομβίδες».

Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή,  ο κ. Παππάς εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την δυναμική της. «Είναι οδυνηρό για τη χώρα μας και την πατρίδα μας, το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή αντέχει σε κάποια ποσοστά. Θα πρέπει να είναι ένα δίδαγμα. Την άνοδο του ναζιστικού φαινομένου, πολλές φορές μια αριστερή ανάλυση τείνει να την αποδώσει στην κοινωνική κρίση. Αυτό από μόνο του δεν αρκεί».

Σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέος, ο ίδιος σημείωσε ότι «κούρεμα θα γίνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο γιατί το πρόγραμμα αυτό απέτυχε καθώς στόχος του ήταν να κάνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Με λύπη διαπιστώσαμε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν θέλει να διαπραγματευθεί. Γιατί δεν αξιοποιεί την έκθεση- καταπέλτη που είναι έτοιμο να υπογράψει το ευρωκοινοβούλιο για τις συνεπείς των πολιτικών της τρόικας μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», ενώ, τέλος διερωτήθηκε γιατί δεν αξιοποίησε την παρότρυνση του ΔΝΤ να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By