Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των αδικοχαμένων του Boeing

Mία ομάδα από οικογένειες αγνοουμένων αποφάσισαν από κοινού να επιδιώξουν τη συγκέντρωση περίπου 3,7 εκατ. ευρώ για να ερευνήσουν τις συνθήκες εξαφάνισης του αεροπλάνου

Malaysia-Airlines-Boeing-777-200-3250896

Μέρος της συνολικής αποζημίωσης ύψους περίπου 37.000 ευρώ άρχισε να καταβάλλεται στους συγγενείς των επιβατών του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, όπως μεταδίδει το BBC.

Μέχρι στιγμής έξι οικογένειες από τη Μαλαισία και μία από την Κίνα έχουν λάβει αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εταιρείες εξετάζουν τις οικονομικές διεκδικήσεις 40 ακόμη κινεζικών οικογενειών.

Οι συγγενείς και των 239 αγνοούμενων επιβατών μπορούν να διεκδικήσουν πλήρη αποζημίωση ύψους σχεδόν 129.000 ευρώ.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο κι έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μαλαισίας Χάμζα Ζαϊνουντίν τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κηρύξει ακόμη χαμένο το αεροπλάνο.

«Όταν συζητάμε για την πλήρη αποζημίωση, πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ανακοινώσουμε ότι έληξε το ζήτημα με την τραγωδία της πτήσης MH370», είπε ο ίδιος.

Τις αποζημιώσεις καταβάλλει μία κοινοπραξία υπό την γερμανική Allianz.

Πολλοί από τους συγγενείς των αγνοουμένων αρνούνται να δεχτούν ότι οι συγγενείς τους είναι νεκροί, ενώ μία ομάδα από οικογένειες αγνοουμένων αποφάσισαν από κοινού να επιδιώξουν τη συγκέντρωση περίπου 3,7 εκατομμυρίων ευρώ για να ερευνήσουν τις συνθήκες εξαφάνισης του αεροπλάνου και καλούν όποιον διαθέτει πληροφορίες να τις καταθέσει.

Μία ευρεία επιχείρηση αναζήτησης για τα συντρίμμια του αεροσκάφους που διεξήχθη σε μεγάλη ακτίνα θαλάσσιας περιοχής απέτυχε. Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες συνεχίζουν την έρευνα στον βυθό της θάλασσας χρησιμοποιώντας τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό.

Εκτιμούν ότι το αεροσκάφος κατέληξε στον βυθό του Ινδικού Ωκεανού, εκατοντάδες μίλια βορειοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

By