Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Κωνσταντινόπουλος: Κάθε κυβέρνηση έχει προβλήματα

«Αυτό που λέμε στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι πρέπει να γίνει απόσυρση του μέτρου» ξεκαθάρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος

odysseas_konstantinopoulos610«Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, ψηφίστηκε ως ένα άρθρο και έτσι δεν μπορούσαν να γίνουν πάρα πολλές αλλαγές. Σήμερα όμως έχουμε την ευχέρεια υπό όρους να συζητήσουμε κάποια θέματα ανοιχτά που αφορούν πολίτες. Αυτό έπρεπε να γίνει αρκετά νωρίτερα. Είχαν γίνει αρκετές συναντήσεις και συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα, είχαν μπει κάποιες προϋποθέσεις. Να ξεκαθαρίσουμε ότι και σε άλλες περιοχές και σε άλλες χώρες υπάρχει αυτό το μέτρο, με άλλους όρους και με άλλους κανόνες, ώστε να είναι δίκαιο και να μην είναι απλά ένα δημοσιονομικό μέτρο» τόνισε μιλώντας στον Real FM, o Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Αναφορικά με το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, «στα 25 ευρώ, δεν θα πρέπει να εξαιρεθούν οι άνεργοι; Εγώ νομίζω ότι αυτή τη στιγμή το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να υπάρξει απόσυρση της διάταξης αυτής, να έχουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα ώστε να συζητήσουμε, μπορούμε να το κάνουμε αυτό για λίγες μέρες. Δεν χρειάζεται να βιαστούμε. Και μετά θα έρθει μια πρόταση η οποία θα συζητηθεί τόσο στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο και στα κόμματα και σε επίπεδο αρχηγών και σε επίπεδο Κοινοβουλευτικών Ομάδων» τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και ξεκαθάρισε: «Αυτό που λέμε στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι πρέπει να γίνει απόσυρση του μέτρου για να μπορέσουμε να βρούμε πώς θα μπορούσαμε όχι να καλύψουμε – γιατί δεν είναι μόνο να καλύψουμε αυτά τα 30 – 35 εκατομμύρια που είναι πάρα πολύ λίγα σε σχέση με τη μείωση από το 2009 3 δισεκατομμυρίων στη φαρμακευτική δαπάνη – αλλά να στηρίξουμε όλη αυτή την διαδικασία βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων και να μπορέσουμε να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ λόγω εκλογών, «Ας παρθεί πίσω το μέτρο και ας μας τα αποδίδουν αυτά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Εμείς έχουμε μια αρχή και προσπαθούμε να επιλύσουμε με δικαιότερο τρόπο το κάθε θέμα. Άλλωστε το ίδιο μας έλεγαν για τους πλειστηριασμούς, που όπως ξέρετε από την αρχή του καλοκαιριού ήμασταν αυτοί που θέσαμε το θέμα και φτάσαμε στην τελική λύση η οποία ήταν η καλύτερη δυνατή. Το ίδιο μας έλεγαν για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος άρχισε από 4,2 δις και πήγε στα 2,6 δις.» υποστήριξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος και δεν απέφυγε να τοποθετηθεί απέναντι σε ζητήματα συντονισμού της κυβέρνησης.

«Κάθε κυβέρνηση έχει προβλήματα. Όμως εδώ υπάρχουν ζητήματα όπως και αυτό με το μέτρο των 25 ευρώ. Το ζήτημα είναι να είναι αποτελεσματική η κυβέρνηση. Γι’ αυτό νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να λειτουργούσε το Υπουργικό Συμβούλιο. Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και φάνηκε στην πράξη, να λειτουργούν και να συνεργάζονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα με το φόρο ακινήτων. Πού ήμασταν και πού φτάσαμε. Άρα αφού έχουμε καλά παραδείγματα πρέπει αυτά να τα αναδείξουμε και να τα συνεχίσουμε. Η λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου είναι ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει σύντομα».

Στη σκια των δημοσκοπήσεων, «Ούτε η αντιπολίτευση πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, ούτε η αντιπολίτευση τραβάει ένα τέτοιο δρόμο ώστε να φαίνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει, να δημιουργηθεί κυβέρνηση ή οτιδήποτε άλλο. Όμως το ζητούμενο είναι το εξής: Έχουμε πάρα πολλά βήματα μέχρι τις ευρωεκλογές, τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει. Ένα ζήτημα που θα τεθεί σήμερα στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά είναι τα κοινωνικά ζητήματα. Στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα βοηθήσουν πάρα πολύ την κοινωνία. Σας θυμίζω την πρόταση που είχε κάνει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το Εθνικό Συμβούλιο για την καταπολέμηση της ανεργίας» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, καταλήγοντας: «Ένα άλλο θέμα που θα συζητηθεί και σήμερα στη συνάντηση Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης είναι το ΕΚΑΣ των αναπήρων και άλλες στοχευμένες κινήσεις. Αν όλα αυτά αντιμετωπιστούν, σε συνεργασία με τη μεγάλη διαπραγμάτευση που γίνεται για τη βιωσιμότητα του χρέους και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, θα έχει μέλλον όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η χώρα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By