Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Οι απορίες του Παπανδρέου, η γλάστρα και η Τουρκία

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μοίρασε ερωτηματολόγιο στους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης του κόμματος, προκειμένου να κάνουν έναν απολογισμό της διακυβέρνησης του

papandreou-660

Ερωτηματολόγιο στους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μοίρασε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να κάνουν έναν απολογισμό  της περιόδου της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του στην Τουρκία, όπου φύτεψε ένα δέντρο στο πάρκο Γκεζί ως «σύμβολο της δύναμης των πολιτών να ορίζουν το μέλλον τους με τη δική τους φωνή».

Με την κίνηση αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να συγκεντρώσει τις απόψεις των ανθρώπων που συνεργάστηκε μαζί τους επί ενάμιση χρόνο και να εξαχθούν συμπεράσματα, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία της χώρας.

Στο εκτενέστατο και πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο οι πρώην συνεργάτες πρέπει να απαντήσουν σε θέματα όπως:

  • Πολιτικές που προχώρησαν ή έμειναν πίσω
  • Αντιστάσεις που παρουσιάστηκαν στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών
  • Προβλήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους
  • Κινήσεις που έγιναν προς αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων
  • Στόχοι που επιτεύχθηκαν
  • Την άποψή τους για το αν υπονομεύτηκε ως πρωθυπουργός

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διηγηθούν προσωπικές ιστορίες για το διάστημα που ασκούσαν εξουσία.

Φήμες για νέο κόμμα

Η κίνηση αυτή του κ. Παπανδρέου γίνεται σε μια περίοδο, που πολλοί αναρωτιούνται για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού και για το αν θα εκδηλωθεί κάποια πρωτοβουλία από πλευράς του ή μια δημόσια παρέμβασή του. Μάλιστα, κυκλοφορούν φήμες πως ο κ.Παπανδρέου πραγματοποιεί και δημοσκόπηση προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να επιστρέψει ενεργά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By