Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Οι ρωσόφονοι δεν παραδίδουν την πόλη Σλαβιάνσκ

Οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα τη δεύτερη φάση της επιχείρησής τους στο ανατολικό τμήμα της χώρας, προχωρώντας στον πλήρη αποκλεισμό της ελεγχόμενης από φιλορώσους πόλης Σλαβιάνσκ

slaviansk-ukraine-filorwsoi

Οι αυτονομιστές  της πόλης Σλαβιάνσκ δήλωσαν αποφασισμένοι πως δεν θα παραδώσουν την πόλη, η οποία πολιορκείται από τον ουκρανικό στρατό και αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία

«Δεν θα παραδώσουμε την πόλη», δήλωσε ο ηγέτης τους και αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Στο μέτρο του δυνατού θα αντισταθούμε. Η πόλη τελεί υπό αποκλεισμό, είμαστε έτοιμοι να την υπερασπιστούμε», συνέχισε.

Νωρίτερα, στενός συνεργάτης του προέδρου της μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου είχε ανακοινώσει ότι οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα τη δεύτερη φάση της επιχείρησής τους στο ανατολικό τμήμα της χώρας, προχωρώντας στον πλήρη αποκλεισμό της ελεγχόμενης από φιλορώσους πόλης Σλαβιάνσκ.

Ένοπλη επίθεση σε αποστολή του ΟΑΣΕ

Ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν την Παρασκευή το λεωφορείο που μετέφερε τους διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην πόλη Σλαβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται επτά εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ και πέντε μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, κρατείται στο κτίριο της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας (SBU) στη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

«Άγνωστοι κατέλαβαν στις 11:40 (τοπική ώρα) ένα λεωφορείο με 13 επιβάτες, μεταξύ αυτών επτά εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ, πέντε ουκρανοί στρατιώτες και ο οδηγός. Οι άνθρωποι που συνελήφθησαν βρίσκονται στην τοπική έδρα της κρατικής ασφάλειας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους», επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου.

urkaine600_250414

Κυρώσεις μελετούν οι δυτικοί ηγέτες

Tο ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, μετά την επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία, συζήτησαν στο μεταξύ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία οι ηγέτες των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By