Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η ανάσυρση των συντριμμιών της πτήσης MH17

Τα συντρίμμια θα μεταφερθούν στην Ολλανδία για να αναδομηθεί το αεροσκάφος, στο πλαίσιο της έρευνας

Mh17

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση που αποσκοπούσε στην απομάκρυνση όλων των συντριμμιών τα οποία απέμεναν στον τόπο όπου κατέπεσε το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines την 17η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Ένα φορτηγό τρένο μετέφερε τα κομμάτια του Μπόινγκ στην πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας. Τα συντρίμμια θα μεταφερθούν στην Ολλανδία για να αναδομηθεί το αεροσκάφος, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της καταστροφής.

«Παρά τις περίπλοκες συνθήκες και τα προβλήματα ασφαλείας στην περιοχή, η ομάδα μπόρεσε να εργαστεί όπως είχε σχεδιαστεί», ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ολλανδικές αρχές.

«Μερικά τμήματα των συντριμμιών ήταν πολύ μεγάλα για να μεταφερθούν σιδηροδρομικώς και έφθασαν στο Χάρκοβο με φορτηγά χθες», διευκρινίστηκε ακόμη στην ανακοίνωση.

Η συντριβή, η οποία δυτικές χώρες και το Κίεβο λένε ότι προκλήθηκε από έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από μια περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες, στοίχισε τη ζωή και στους 298 ανθρώπους που επέβαιναν στο επιβατικό αεροσκάφος. Τα δύο τρίτα των επιβατών ήταν Ολλανδοί υπήκοοι.

By