Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ υποτίμησαν τους τζιχαντιστές

Δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση στη Συρία

030614-politics-obama-ukraine

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχθηκε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ υποτίμησαν το γεγονός ότι το χάος που επικρατούσε στη Συρία θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την ανάδυση οργανώσεων τζιχαντιστών τόσο επικίνδυνων όσο το Ισλαμικό Κράτος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο Ομπάμα χαρακτήρισε τη Συρία «το Σημείο Μηδέν για τους τζιχαντιστές σε ολόκληρο τον κόσμο». «Ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ αναγνώρισε ότι υποτίμησαν αυτό που συνέβαινε στη Συρία», ανέφερε.

Ερωτηθείς, εάν η Ουάσιγκτον επίσης υπερεκτίμησε την ικανότητα ή την πρόθεση του ιρακινού στρατού να πολεμήσει τους τζιχαντιστές, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Αυτό είναι αλήθεια, αυτό είναι απόλυτα αληθές».

Ο Μπαράκ Ομπάμα εκτίμησε, μάλιστα, ότι οι προπαγανδιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν γίνει «πολύ ικανοί» στην χρήση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και προσελκύουν στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και στις μουσουλμανικές χώρες, νέα μέλη «που πιστεύουν στις ανοησίες των τζιχαντιστών».

Η λύση είναι εν μέρει στρατιωτική, είπε, αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει ο διεθνής συνασπισμός που έχουν συγκροτήσει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By