Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Ορκίστηκε για τρίτη θητεία ο Μπασάρ αλ-Ασαντ

«Υπόσχομαι να σέβομαι το Σύνταγμα … και να προστατεύω το λαό της Συρίας» δήλωσε κατά την ορκωμοσία του

Bashar-al-Assad

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ ορκίστηκε σήμερα για μια τρίτη επταετή θητεία, σε τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού.

Ο Ασαντ ορκίστηκε στο Κοράνι ενώπιον των βουλευτών που μετείχαν σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και παρουσία τουλάχιστον χιλίων προσκεκλημένων, ενώ η χώρα πλήττεται από τρία χρόνια πολέμου στον οποίο περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Υπόσχομαι να σέβομαι το Σύνταγμα … και να προστατεύω το λαό της Συρίας» δήλωσε κατά την ορκωμοσία του η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τη συριακή τηλεόραση.

«Οι Δυτικοί και οι “Αραβες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την υποστήριξή τους στην τρομοκρατία» προειδοποίησε ο πρόεδρος Ασαντ στην επίσημη ομιλία του.

Επικαλούμενος την αστάθεια που επικρατεί στο Ιράκ και σε άλλα σημεία της περιοχής, ο Ασαντ τόνισε ότι «σύντομα θα δούμε τις αραβικές χώρες, τις περιφερειακές και τις χώρες της Δύσης που στήριξαν την τρομοκρατία ότι θα πληρώσουν επίσης πολύ ακριβά» την υποστήριξη αυτή, δήλωσε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και τους αντάρτες που προσπαθούν επί τρία χρόνια να ανατρέψουν το καθεστώς του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By