Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Ουκρανία: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο δημοσιογράφοι

Από την ακροδεξιά ουκρανική οργάνωση Πράβιι Σέκτορ (Δεξιός Τομέας)

oukrania-simaia-ntonetsk

Δύο δημοσιογράφοι κριμαϊκής εφημερίδας που κρατούνταν στην ανατολική Ουκρανία από την ακροδεξιά ουκρανική οργάνωση Πράβιι Σέκτορ (Δεξιός Τομέας) απελευθερώθηκαν, όπως ανακοίνωσε η αρχισυντάκτρια τους.

«Μου είπαν ότι βρίσκονταν στο Ζαπορίζια και αγοράζουν εισιτήρια για να επιστρέψουν στην Κριμαία«, δήλωσε η Μαρία Βολκόνσκαγια, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας Κρίμσκι Τέλεγκραφ.

Σήμερα το πρωί, ο Δεξιός Τομέας, μέλη του οποίου εμπλέκονται σε μάχες εναντίον των φιλορώσων ανταρτών, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε την Γιεβγκένια Κορόλεβα και τον Μαξίμ Βασιλένκο που έκαναν ρεπορτάζ κοντά στο Ντονέτσκ, το προπύργιο των αυτονομιστών.

«Είπαν μόνο ότι είναι καλά, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες«, συμπλήρωσε η Βολκόνσκαγια.

Ο Μαξίμ Βασιλένκο, ένας φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται τακτικά με το Γαλλικό Πρακτορείο και το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, και η δημοσιογράφος Γιεβγκένια Κορόλεβα αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια, οι δύο συνεργάτες της επέστρεφαν στην Κριμαία αφού έκαναν ρεπορτάζ για την ατιμωτική «παρέλαση» των Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου την Κυριακή στο Ντονέτσκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By