Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021

Ουκρανία: Μάχες στρατού – φιλορώσων με επτά νεκρούς

Αυξάνεται ο αριθμό των νεκρών παρά την εκεχειρία

ουκρανια2

Τουλάχιστον επτά Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ανατολική Ουρκανία σε μάχες μεταξύ του στρατού και των φιλορώσων ανταρτών.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών χάσαμε επτά στρατιωτικούς μας, 11 άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές, κυρίως από βομβαρδισμούς, ενώ «ένας σκοτώθηκε σε ενέδρα».

Ο απολογισμός είναι ο πλέον αιματηρός από την 14η Οκτωβρίου, όταν το Κίεβο είχε ανακοινώσει τον θάνατο οκτώ στρατιωτικών παρά την εκεχειρία η οποία τέθηκε σε ισχύ την 5η Σεπτεμβρίου.

Ένας πολίτης επίσης σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς στο χωριό Νοβοτοσκίβσκε, στην περιοχή Λουχάνσκ, δήλωσε ο προσκείμενος στο Κίεβο κυβερνήτης της περιοχής.

«Το χωριό υπέστη βομβαρδισμούς με βαρύ πυροβολικό και εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών Γκραντ. Υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αμάχων, ένα άτομο σκοτώθηκε, πολλά κτήρια καταστράφηκαν», ανέφερε ο κυβερνήτης Γκενάντι Μόσκαλ σε ανακοίνωσή του.

Εξάλλου στη γειτονική περιοχή Ντονέτσκ, ένα ακόμη προπύργιο των αποσχιστών, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από όλμους σε μια δεξαμενή ύδατος στη Γκορλίβκα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ύδρευσης της πόλης.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.700 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειονότητα άμαχους, από τον Απρίλιο.

Την Τετάρτη οι φιλορώσοι αποσχιστές ανακοίνωσαν ότι έχουν υποστεί 384 απώλειες από την έναρξη της σύρραξης – ο αριθμός όμως είναι αδύνατον να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By