Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Ουκρανία: Νέα εθνοφρουρά θα συγκροτήσει το Κίεβο

Ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας Ιχόρ Τενιούκ δήλωσε ότι η χώρα διαθέτει αξιόμαχη δύναμη πεζικού μόλις 6.000 στρατιωτών σε σχέση με τους 200.000 Ρώσους στρατιώτες

ukraine

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ότι το Κίεβο θα συγκροτήσει μία νέα εθνοφρουρά από τις τάξεις των βετεράνων του στρατού ως απάντηση στις ρωσικές απόπειρες προσάρτησης της Κριμαίας. Όπως είπε ο ίδιος, η κακοδιαχείριση των ενόπλων δυνάμεων υπό τον έκπτωτο προκάτοχό του σημαίνει ότι ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί «ουσιαστικά από το μηδέν».

Ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας Ιχόρ Τενιούκ δήλωσε ότι η χώρα διαθέτει αξιόμαχη δύναμη πεζικού μόλις 6.000 στρατιωτών σε σχέση με τους 200.000 Ρώσους στρατιώτες και πλέον που βρίσκονται στα ανατολικά σύνορά της. Ο Τουρτσίνοφ, ο οποίος προειδοποίησε κατά της πρόκλησης περαιτέρω δράσης από τη ρωσική πλευρά, επισήμανε ότι το ουκρανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας αποφάσισε τη συγκρότηση Εθνικής Φρουράς χρησιμοποιώντας ως βάση τις υπάρχουσες δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Στόχος της θα είναι «να υπερασπίζεται τους πολίτες από τους εγκληματίες και από επιθέσεις στο εσωτερικό ή από το εξωτερικό«. Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρξει μερική κινητοποίηση εθελοντών που διαθέτουν στρατιωτική εμπειρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By