Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ουκρανία: Ο στρατός ανακτά τον έλεγχο της πόλης Αβντιίβκα

Ο στρατός κλιμάκωσε τις τελευταίες ημέρες τις μάχες στην περιοχή που χωρίζει τις δύο αυτές πόλεις, καθώς και κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, την οποία το Κίεβο και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν ότι τροφοδοτεί με όπλα και μαχητές την εξέγερση

ukraine600_260514

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Αβντιίβκα, περί τα δέκα χλμ. βορείως του Ντονέτσκ και ότι δέχθηκαν νέες επιθέσεις από το ρωσικό έδαφος.

Ο ουκρανικός στρατός άρχισε επίσης μάχες εναντίον του Ιλόβαϊσκ, 20 χλμ. ανατολικά του Ντονέτσκ, διευκρίνισε το γενικό επιτελείο ουκρανικών επιχειρήσεων στην ανατολική περιφέρεια.

Από τότε που ανέκτησαν τον έλεγχο του προπυργίου των ανταρτών στο Σλαβιάνσκ στις αρχές Ιουλίου, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακτούν σταδιακά το έδαφος και προσεγγίζουν μεγάλες πόλεις της περιφέρειας όπου έχουν οχυρωθεί οι φιλορώσοι αυτονομιστές, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Ο στρατός κλιμάκωσε τις τελευταίες ημέρες τις μάχες στην περιοχή που χωρίζει τις δύο αυτές πόλεις, καθώς και κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, την οποία το Κίεβο και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν ότι τροφοδοτεί με όπλα και μαχητές την εξέγερση.

Το γενικό επιτελείο, που διευκρίνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είχαν καμιά απώλεια κατά τη χθεσινή νύχτα, ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δέχθηκαν επιθέσεις, κυρίως χθες βράδυ με πυρά που προέρχονταν από το ρωσικό έδαφος, στο μεθοριακό σημείο διέλευσης του Ντοβγιάνσκι. Στο Λουχάνσκ, ένας πολίτης σκοτώθηκε στις μάχες το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By