Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ουκρανία: Πέρασε τα σύνορα το κομβόι με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια

Η διάβαση έγινε στα σύνορα κοντά στη ρωσική πόλη του Ντόνετσκ

ukraine louxansk

Την επιθεώρηση του φορτίου της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για την ανατολική Ουκρανία άρχισαν συνοριοφύλακες πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν σε ρωσικό έδαφος.

Νωρίτερα όπως ανέφεραν διεθνή μέσα ενημέρωσης η φάλαγγα με τα οχήματα βρέθηκε στα σύνορα με ανατολική Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες και αποτελείται από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, βυτιοφόρα καυσίμων και άλλα οχήματα.

Το κομβόι περίμενε μέχρι να πέσει το σκοτάδι πριν ξεκινήσει να διασχίσει ένα σημείο διέλευσης με αγκαθωτό σύρμα που σηματοδοτεί τα σύνορα και οδηγεί στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας το οποίο ελέγχεται από τους φιλο-ρώσους αυτονομιστές, όπως ανέφερε ο Guardian.

Η διάβαση έγινε στα σύνορα κοντά στη ρωσική πόλη του Ντόνετσκ, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της ομώνυμης ουκρανικής πόλης.

Η ρωσική φάλαγγα που αποτελείται από σχεδόν 280 φορτηγά είχε αρχικά σταματήσει στη ρωσική πλευρά των συνόρων. Η Ουκρανία επέμενε η οχηματοπομπή να εισέλθει στο έδαφος της μόνο υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών όπως ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ή η Διεθνής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By