Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Ουκρανία: 15 νεκροί στους κόλπους του στρατού σε ένα 24ωρο

«Δεκαπέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν σε 24 ώρες»

UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-POLITICS

 

Συνολικά 15 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στις μάχες με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

«Δεκαπέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν σε 24 ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Αντρίι Λισένκο στο Κίεβο.

Μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της περιφέρειας Ντονέτσκ, κοντά στις κοινότητες Κομσομόλσκε, Βασιλίβκα και Ροζντόλνε, όπου σύμφωνα με τον Λισένκο έχει καταγραφεί η παρουσία «ανταρτών και τακτικών στρατευμάτων του ρωσικού στρατού».

Το Κίεβο και δυτικές κυβερνήσεις κατηγορούν εδώ και μια εβδομάδα τη Ρωσία ότι έχει αναπτύξει τακτικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία – πάνω από 1.000 στρατιώτες σύμφωνα με το NATO, τουλάχιστον 1.600 σύμφωνα με το Κίεβο. Η Μόσχα διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 2.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύρραξη στην Ουκρανία, εκ των οποίων περίπου 800 ήταν στελέχη των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και του ουκρανικού στρατού.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε χθες Δευτέρα πως η κατάσταση στον 5μηνο πόλεμο με τους αυτονομιστές αντάρτες επιδεινώθηκε με δραματικό τρόπο, αφού όπως κατήγγειλε οι ρωσικές δυνάμεις πλέον μάχονται στο πλευρό των ρωσόφωνων μαχητών.

Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι πλέον διεξάγει μια «ανοικτή και απροκάλυπτη επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας, πράγμα που διαψεύδει η Μόσχα.

Οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις συνέχιζαν να ελέγχουν ακόμη τον τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ το μεσημέρι, αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μία ημέρα νωρίτερα εκείνο του Λουγκάνσκ, αλλά η πίεση των αυτονομιστών εντείνεται, όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By