Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Ο Κορκίδης της ΕΣΕΕ κατεβαίνει στις ευρωεκλογές

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών

korkidis

Την υποψηφιότητα του (με τη Νέα Δημοκρατία) για τις επικείμενες ευρωεκλογές επιβεβαίωσε ο Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την απόφαση για μείωση των εργοδοτικών εισφορών στην οποία συμφωνήσαν την Τρίτη η κυβέρνηση με την τρόικα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, σχολίασε πως αποτελεί ανάσα για την επιχειρηματικότητα, αναφέροντας ωστόσο  ότι κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που οδήγησε τελικά σε αυτή, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σχολίασε ότι προσπαθώντας, σε πρώτη ανάγνωση, να εντοπιστούν τα θετικά σημεία για την αγορά από τη συγκεκριμένη συμφωνία, «αυτά δημιουργούν την “ανακούφιση” ότι δεν χρειάζονται, ούτε ζητούνται επί του παρόντος, νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία μάλλον έχουν εξαντληθεί και σίγουρα μας έχουν εξαντλήσει».

«Η ελάφρυνση στο εργασιακό κόστος των επιχειρήσεων με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% από την πλευρά των εργοδοτών και των εργαζομένων, μπορεί να δώσει μια ανάσα στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, επιπλέον ρευστότητα στην αγορά μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ένα μέρος του πλεονάσματος ύψους 1 δισ. ευρώ θα δοθεί εντός του 2014, για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, συμπληρωματικά εκείνων που αρχικά είχαν προβλεφθεί» τόνισε.

Ως προς τα σημεία της συμφωνίας σχετικά με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για γάλα, ψωμί, φάρμακα και βιβλία, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι «θα περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες, οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές».

«Η υπογραφή της συμφωνίας μπορεί να δυναμώνει την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό, όμως οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουμε καλά ότι η καθημερινότητά μας στο εσωτερικό συνεχίζει να έχει φορολογικές, ασφαλιστικές και χρηματοδοτικές εκκρεμότητες» επισήμανε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By