Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Ο Euobserver για το tweet του N. Νικολόπουλου

Περιείχε σχόλιο για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου

mpetel

Ο βουλευτής N. Νικολόπουλος είναι ο «πρωταγωνιστής» σημερινού δημοσιεύματος του Euobserver, κάνοντας αναφορά στον σάλο που προκάλεσε το tweet του βουλευτή Αχαΐας, το οποίο περιείχε σχόλιο για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Έλληνας βουλευτής εκτοξεύει ομοφοβικές ύβρεις κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου», αναφέρεται ότι ο κ. Νικολόπουλος δέχτηκε σφοδρή κριτική στο Twitter για το επίμαχο μήνυμα, ότι ο κ. Μπετέλ του απάντησε: «Χαίρετε, άκουσα ότι θέλετε να μου πείτε κάτι, αλλά εγώ δε μιλώ ελληνικά. Συγγνώμη» και ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας έγραψε στον Λουξεμβούργιο πρωθυπουργό: «Αγαπητέ Ξαβιέ Μπετέλ, ευχαριστώ για τη βοήθειά σας να αποκαλύψουμε το βρόμικο πρόσωπο κάποιων «πολιτικών» μας».

Αναφέρει, ακόμα, ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δήλωσε:

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Λουξεμβούργου και με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι τέλειες και δεν θα επηρεαστούν από τα σχόλια ενός απομονωμένου πολιτικού».

Ο Euobserver αναφέρει επίσης ότι ο κ. Νικολόπουλος είναι πρώην υφυπουργός Εργασίας και στενός σύμμαχος του Έλληνα πρωθυπουργού, πριν παραιτηθεί λόγω ασυμφωνίας με τους όρους του προγράμματος οικονομικής διάσωσης της χώρας.

Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων κατά το προηγούμενο έτος, με την αύξηση να οφείλεται, εν μέρει, στην άνοδο του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, όπως εκτιμά ο Euobserver.

Τέλοςμ, σημειώνεται ότι ο κ. Μπετέλ μαζί με το Βέλγο πρωθυπουργό Έλιοτ Ντι Ρούπο είναι δύο ηγέτες στην Ε.Ε. που έχουν παραδεχτεί δημόσια τον προσανατολισμό τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By