Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Πέρασε η εισήγηση για άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ενέκρινε την εισήγηση για άρση ασυλίας των βουλευτών Ελ. Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Ευστάθιο Μπούκουρα

xrisiavgi660_221013

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Ευστάθιου Μπούκουρα εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Στην αποψινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας, που εξέτασε τις υποθέσεις των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, αποφάσισε θετικά ως προς το αίτημα των εισαγγελικών αρχών να δοθεί άδεια από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθεί δίωξη:

-Στην Ελένη Ζαρούλια για παράβαση του νόμου περί όπλων μετά τον εντοπισμό σφαίρας στις αποσκευές που προορίζονταν για τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, όταν εκείνος ήταν προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

-Στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο για τα επεισόδια που προκάλεσαν στον Μελιγαλά.

-Στον Ευστάθιο Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του δημάρχου Κορινθίας.

Στην Επιτροπή παρέστησαν η Ελένη Ζαρούλια και ο Ευστάθιος Μπούκουρας. Η πρώτη υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι «στημένη» και με ειρωνική διάθεση «ευχήθηκε» στον αστυνομικό που εντόπισε τη σφαίρα να έχει καλή πορεία στο Σώμα και να πάρει προαγωγή.

Ο δεύτερος όταν ρωτήθηκε εάν κρίνει ως ακραία τη συμπεριφορά των βουλευτών της ΧΑ, διαχώρισε την περίπτωσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ εκφράζω μόνο τον εαυτό μου».

Η τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, θα ληφθεί με ονομαστική ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By