Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Πήρες παραπάνω χρήματα; Φέρ΄τα πίσω!

Δεν εφαρμόστηκε παντού και σε όλους το ενιαίο μισθολόγιο

misthos

Την επιβολή κυρώσεων σε υπουργεία ή σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου που εφάρμοσαν επιλεκτικά το νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε πως «όποιοι ελάχιστοι παρεκκλίνουν, θα υποχρεωθούν να εναρμονιστούν με το καθεστώς και να επιστρέψουν τους πόρους».

Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη προειδοποίησε ότι κανείς δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, επισημαίνοντας ότι οι «έλεγχοι θα συνεχιστούν ώστε κάθε νησίδα απόκλισης από το ενιαίο μισθολόγιο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί».

Πάντως, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι από τα αποτελέσματα των γενικών και έκτακτων ελέγχων που διενεργήθηκαν, κρίνεται ικανοποιητική η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και πρόσθεσε ότι η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων έχει αναλάβει να διερευνήσει την αξιολόγηση των μισθολογικών δαπανών των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, ενώ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Μισθών, θα προχωρήσουν το επόμενο εξάμηνο, σε ελέγχους σε 94 φορείς της Γενικής Κυβερνήσεως για την αποτίμηση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, εντοπίζονται διάφορες μισθολογικές ανισότητες σε υπηρεσίες, ενώ σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διευθυντής στο ΕΣΥ με μισθό 1.580 εύρω, έπαιρνε τα 2.043 με τα επιδόματα.

Πρόκειται για φορείς που είτε δεν παρέχουν μισθολογικά στοιχεία, είτε υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενη μη εφαρμογή των σχετικών μισθολογικών διατάξεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By