Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Παραμένει υπό κατάληψη το γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκης

Στο γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένουν οι εκπαιδευτικοί παρά την επέμβαση των ΜΑΤ και τη χρήση χημικών

08_06IJ7Q8392_140320.
Από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταφέρει τις κινητοποιήσεις της η ΟΛΜΕ, η ομοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στην διαθεσιμότητα κατέλαβαν συμβολικά το πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ευφρονίου 8 στο Παγκράτι. Λίγο πριν από τις 15.30, οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών προς τους διαμαρτυρόμενους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την πολυκατοικία και τους απώθησαν στην οδό Πρατίνου.

Νωρίτερα είχε φτάσει εκεί η πορεία της ΑΔΕΔΥ που είχε ξεκινήσει από το κέντρο της Αθήνας υπό τη συνοδεία διμοιρίας των ΜΑΤ, η οποία τους κράτησε σε απόσταση 50-60 μέτρων από το σημείο των επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του κτιρίου παρέμεναν γύρω στις 18.30 περίπου 40 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων είχαν βγει στο μπαλκόνι σχηματίζοντας το σήμα της νίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε τα γεγονότα μέσω του Twitter αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο αντίδρασης των συνδικαλιστών και τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν αλλάζουν. Στο σημείο είχε μεταβεί και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού προκειμένου να συνομιλήσει με την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών.

olme_mitsotakis600ii

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν προκηρυχθεί οι 200 θέσεις συναδέλφων τους σε ΙΕΚ οι οποίοι στο τέλος του μήνα χάνουν τη δουλειά τους, όπως τους είχε αρχικά ειπωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για «αναλγησία των υπουργών Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά», κατηγορώντας τους ότι «οδηγούν στην απόλυση – σφαγή εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη».

Η ΟΛΜΕ με την ανακοίνωσή της καταγγέλλει επίσης «τον υπουργό Παιδείας που αθετεί την υπόσχεσή του ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, και τους δύο υπουργούς οι οποίοι κρύβονται αυτές τις ημέρες από την ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, αρνούμενοι ακόμα και τις συναντήσεις που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνουν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By