Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ για ΕΝΦΙΑ: Να διορθωθούν οι αδικίες για τις κτηνοτροφικές μονάδες

«Μία κατάφωρη αδικία του ΕΝΦΙΑ σε βάρος των τουριστικών καταλυμάτων που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις διορθώθηκε μετά από παρέμβαση της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ»

pasok-xarilaou-trikoupi-grafeia

Την αλλαγή που μειώνει το φόρο στα τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις χαιρετίζει με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών να κινηθεί αναλόγως και για άλλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις (κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές μονάδες) που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται τα εξής:

«Μία κατάφωρη αδικία του ΕΝΦΙΑ σε βάρος των τουριστικών καταλυμάτων που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις διορθώθηκε μετά από παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και την αποδοχή της σχετικής πρότασης από τα Υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών.

Η νέα ρύθμιση εξομοιώνει τα τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν ως ατομική επιχείρηση με τα υπόλοιπα που λειτουργούν υπό άλλη νομική προσωπικότητα και υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή του ΕΝΦΙΑ ως επαγγελματικά κτίρια. Και ενώ η παραπάνω ρύθμιση αποτελεί αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη, δεν άρθηκε η αδικία σε βάρος των υπολοίπων επαγγελματικών εγκαταστάσεων (κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές μονάδες) που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις.

Ενώ οι εγκαταστάσεις αυτές απαλλάσσονται από την αρχική επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ στη συνέχεια υπολογίζονται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών τους οι οποίοι έτσι επιβαρύνονται με τον υπερβάλλοντα φόρο.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να εξετάσει με μεγαλύτερη προσοχή το θέμα και να διορθώσει εγκαίρως την αδικία αυτή».

By