Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον επανέλεγχο των συμβάσεων

«Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας»

autodioikisi

Ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης και ο Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον επανέλεγχο των συμβάσεων, με την οποία αναφέρει τα εξής:

«Η επιλογή 19 Δημάρχων, που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, όπως και η προαναγγελθείσα πρόθεση της Περιφερειάρχου Αττικής κ. Δούρου, να μην επιτρέψουν τον έλεγχο νομιμότητας των προσλήψεων υπαλλήλων των φορέων στους οποίους ηγούνται, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία στη συγκρότηση και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. Βρίσκει καθολικά αντίθετη και την συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπάλληλων.

Παραβιάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, όπως και τις αρχές ενός σύγχρονου κράτους δικαίου.

Παραβιάζει όμως και τις δικές τους προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως και του πολιτικού φορέα, από τον οποίο υποστηρίχθηκαν.

Δυστυχώς εμπλέκουν σκόπιμα τον έλεγχο των πιστοποιητικών με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να προκληθεί φόβος και ανασφάλεια στη διοίκηση και να κρυφτούν οι πιθανοί επίορκοι.

Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι μετά την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, η αξιολόγηση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση αποσυνδέθηκε πλήρως από τις απολύσεις και τις δυσμενείς μισθολογικές εξελίξεις.

Οι πολίτες απαιτούν την υπέρβαση όλων των παθογενειών που χαρακτήριζαν τη συγκρότηση και τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η έξοδος της χώρας από την κρίση απαιτεί να συγκροτηθεί, με ταχύτερους ρυθμούς, ένα νέο κράτος, μια νέα δημόσια διοίκηση, με κύρος που θα αναγνωρίζεται από τους πολίτες, σε όλες τις κλίμακες, επιτελική, αποτελεσματική, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και θα είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα και τον πολίτη.

Ο στόχος αυτός είναι εθνικός, αφορά όλους τους πολίτες και όλα τα κόμματα.

Οι πολίτες είναι βέβαιο ότι θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα».

By