Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ο αντιστράτηγος ΠΣ, Βασίλειος Παπαγεωργίου, επελέγη για αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κατόπιν συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ)

neomed-fire-department-patch-velcro-1

Στον αποστρατευθέντα αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Π.Σ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο απονεμήθηκε ο βαθμός του στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

O Β.Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1959, στο Λαντζόι Ηλείας. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1982, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του ανθυποπυραγού.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, στην Π.Υ. Κω, στην Π.Υ Ρόδου, καθώς και σε πολλές υπηρεσίες της Διοίκησης Αθηνών και Πειραιά.

Υπηρέτησε επί επτά χρόνια ως αξιωματικός επιχειρήσεων στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών στην Ελευσίνα (1η ΕΜΑΚ), όπου και το 2009 προαγόμενος στο βαθμό του αρχιπυράρχου, ανέλαβε καθήκοντα ως διοικητής αυτής. Την ίδια χρονιά τοποθετήθηκε και ως διοικητής της ΔΠΥ Δυτικής Αττικής.

Τον Ιανουάριο του 2011 προήχθη στο βαθμό του υποστρατήγου και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

Τον Νοέμβριο του 2012 προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα του υπαρχηγού του Π.Σ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By