Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Πούτιν: Επείγουσα ανάγκη να διευθετηθεί η κρίση στην Ουκρανία

 Κατηγόρησε την Ουκρανία ότι «φέρει την ευθύνη για την τρομερή τραγωδία«

ukraine-boeing crashed

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου με τους 298 επιβαίνοντες, σε ουκρανική εμπόλεμη ζώνη, δείχνει την επείγουσα ανάγκη διευθέτησης της κρίσης στη χώρα αυτή,  χαρακτηρίζοντας «τραγωδία» το γεγονός.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε το γεγονός ότι «η τραγωδία αυτή αναδεικνύει την ανάγκη επείγουσας και ειρηνικής διευθέτησης της οξείας κρίσης στην Ουκρανία«, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Χθες, ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι «φέρει την ευθύνη για την τρομερή τραγωδία«.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Κράτος στο έδαφος του οποίου συνέβη αυτό, φέρει την ευθύνη για την τρομερή αυτή τραγωδία.

Αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί, εάν η ειρήνη κυριαρχούσε στη χώρα αυτή, εάν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν είχαν επαναληφθεί στη νοτιο-ανατολική Ουκρανία», ανέφερε χθες ο πρόεδρος Πούτιν στο πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti, χωρίς να επιρρίψει στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις την άμεση ευθύνη για την κατάρριψη ανταποδίδοντας τις κατηγορίες του Κιέβου.

Το Κίεβο επέρριψε την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους στις φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

Ωστόσο, μηνύματα που αναρτήθηκαν -και αμέσως εξαφανίσθηκαν- σε ιστοσελίδες των φιλορώσων ανταρτών και συνομιλίες που καταγράφηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας αφήνουν να εννοηθεί ότι το αεροσκάφος πιθανόν να κατερρίφθη από τους αντάρτες, οι οποίοι το εξέλαβαν για ουκρανικό στρατιωτικό αεροπλάνο.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η υπόθεση- η οποία πρέπει να εξετασθεί με προσοχή εν μέσω μίας συγκυρίας ανοικτής πολεμικής σύρραξης που συνοδεύεται από ένα πόλεμο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης- η θέση των αυτονομιστών, αλλά και του συμμάχου τους Βλαντίμιρ Πούτιν, θα ήταν εξαιρετικά δυσχερής απέναντι στη διεθνή κοινότητα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By