Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Πούτιν – Μέρκελ θα συναντηθούν στη Βραζιλία

Την Κυριακή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου

merkel-putin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθούν την Κυριακή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με σύμβουλο του Κρεμλίνου.

«Προβλέπουμε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών που θα είναι παρόντες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου«, ανακοίνωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ, κύριος σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.

«Μέχρι στιγμής, ο κατάλογος των προσωπικοτήτων δεν έχει καθορισθεί, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι θα είναι η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες (…) και θα έχουμε άτυπες συναντήσεις«, σύμφωνα με σχόλια που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η παρουσία του Ρώσου προέδρου στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμενόταν, καθώς ο Πούτιν θα πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βραζιλία από τις 13 ως τις 16 Ιουλίου για μια σύνοδο κορυφής των μεγάλων αναδυομένων χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ από τη μεριά τους πρόκειται να ταξιδέψουν στη Βραζιλία για να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα της Γερμανίας στον τελικό εναντίον της Αργεντινής, όπως επιβεβαίωσε ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας.

Ο σύμβουλος δεν ανέφερε τα θέματα που ο πρόεδρος Πούτιν πρόκειται να θίξει, σε μια περίοδο κατά την οποία η γερμανική διπλωματία εμπλέκεται στις προσπάθειες για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να συμμετάσχει στην τελετή λήξης του παγκοσμίου Κυπέλλου, στη διάρκεια της οποίας η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ θα δώσει στον Ρώσο ομόλογό της τη σκυτάλη της διοργάνωσης του επομένου Κυπέλλου, το 2018.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By