Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Πρέσβης κατά της ξηρασίας η Lady Gaga

Ο Ομπάμα υποσχέθηκε πακέτο 160 εκατ. δολαρίων στην πολιτεία, η οποία πλήττεται από την ξηρασία

Lady-Gaga

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται στην Καλιφόρνια όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, επισκέφθηκε τους αγρότες που επλήγησαν από την πρωτοφανή ξηρασία και ανακοίνωσε ένα πακέτο βοήθειας 160 εκατομμυρίων δολαρίων. Η πολιτεία περνά τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας από την εποχή που άρχισαν να τηρούνται στατιστικά στοιχεία στα μέσα του 19ου αιώνα. «Η κλιματική αλλαγή σημαίνει ανομβρία, πυρκαγιές, καταιγίδες ενώ οι πλημμύρες θα είναι δαπανηρές και πιο σκληρές», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Εξήντα εκατομμύρια δολάρια θα αποσταλούν στην Καλιφόρνια από τράπεζες τροφίμων για να βοηθηθούν οικογένειες που επηρεάζονται από την ξηρασία, είπε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος. Η οικονομική ενίσχυση προορίζεται για κτηνοτρόφους που έχασαν τα ζώα τους για αγρότες που χρειάζονται βοήθεια στην εξοικονόμηση νερού και στις κοινότητες που απειλούνται από την ξηρασία.

Εν τω μεταξύ η τραγουδίστρια Lady Gaga «στρατεύεται» ως εκπρόσωπος ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και τους τρόπους εξοικονόμησης νερού, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.

Την τραγουδίστρια θα μπορεί κανείς σύντομα να τη δει σε ανακοινώσεις διάφορων δημόσιων υπηρεσιών που θα ζητούν από τους καλιφορνέζους να εξοικονομούν νερό.

Η Lady Gaga θα δωρίσει 250.000 δολάρια ώστε να επαναλειτουργήσει η φημισμένη πισίνα Neptune όπου έχουν γίνει πολλές κινηματογραφικές παραγωγές όπως γράφει η εφημερίδα. Μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθούν για να επιδιορθωθεί η πισίνα που άδειασε τον Ιανουάριο, λόγω της ξηρασίας και του γεγονότος ότι είχε σοβαρή διαρροή 5.000 γαλονιών την ημέρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By