Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας εξετάζονται αυτή την ώρα 105 χιλιάδες μαθητές

panelladikes-exetaseis-1-660

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας εξετάζονται αυτή την ώρα 105 χιλιάδες μαθητές, στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, διεκδικώντας  μία από τις 70.305 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας

Για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων οι πανελλαδικές αρχίζουν αύριο με το ίδιο μάθημα, ενώ οι εξετάσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 12 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου, μπλε στιλό και γομολάστιχα, αλλά όχι μπλάνκο. Επιτρέπεται, επίσης, ένα μπουκάλι νερό. Αντίθετα θα πρέπει να αφήσουν στο σπίτι τους το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν, από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Στα μέσα Ιουνίου, εξάλλου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία τους όπου υπέβαλαν την αίτηση – δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α” Λυκείου, το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By