Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Προειδοποίηση του Βορειοκορεάτη ηγέτη για «πυρηνική καταστροφή»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ότι θα αυξήσει τη στρατιωτική ικανότητα της χώρας το 2014 και προειδοποίησε για τον κίνδυνο «πυρηνικής καταστροφής» στην κορεατική χερσόνησο

Copyright: Reuters | KCNA
Copyright: Reuters | KCNA

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ- Ουν δήλωσε ότι θα επιδιώξει καλύτερες σχέσεις με τη Σεούλ τη χρονιά αυτή που μόλις ξεκίνησε καταβάλλοντας «μεγάλες προσπάθειες για τη βελτίωσή τους», ενώ κάλεσε τη Νότια Κορέα να προβεί σε παρόμοια βήματα, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του χθες βράδυ που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ο Κιμ δήλωσε επίσης ότι θα αυξήσει τη στρατιωτική ικανότητα της χώρας το 2014 και προειδοποίησε για τον κίνδυνο «πυρηνικής καταστροφής» στην κορεατική χερσόνησο, αν αυτή γνωρίσει ένα νέο πόλεμο, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν αλώβητες από τη σύγκρουση αυτή. «Αν  ξεσπάσει πόλεμος στη χερσόνησο θα προκαλέσει μαζική πυρηνική καταστροφή και οι ΗΠΑ ποτέ δεν θα είναι ασφαλείς. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση όπου ένα μικρό τυχαίο στρατιωτικό επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο».

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν απηύθυνε το μήνυμα αυτό, ενώ αναστάτωση επικρατεί στο στενό του περιβάλλον μετά τη σύλληψη και εκτέλεση, μέσα σε διάστημα μερικών ημερών, στα μέσα Δεκεμβρίου, του άλλοτε ισχυρού θείου του Τζανγκ Σονγκ Τάεκ με την κατηγορία της προδοσίας και της διαφθοράς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By