Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Προθεσμία έλαβαν οι επτά κατηγορούμενοι για το θάνατο Καρέλι

 Η «αυλαία» θα πέσει τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε θα λογοδοτήσουν οι δύο τελευταίοι δεσμοφύλακες

malandrinouAAA

Στον απόηχο της προφυλάκισης των έξι συναδέλφων τους προσήλθαν το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας Σερρών Γεωργίας Τουτουντζή, οι υπόλοιποι επτά- επί συνόλου 15- σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλάκων Νιγρίτας, που κατηγορούνται για τον βασανισμό του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλια Καρέλι, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του.

Συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, οι επτά κατηγορούμενοι δεσμοφύλακες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά τις επόμενες μέρες. Η αρχή θα γίνει αύριο, με την απολογία ενός κατηγορουμένου, ενώ τη «σκυτάλη» θα πάρουν τη Μ. Δευτέρα τέσσερις συνάδελφοί τους. Η «αυλαία» θα πέσει τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε θα λογοδοτήσουν οι δύο τελευταίοι δεσμοφύλακες.

Όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Σωτήρης Μανουσίδης, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα αρνηθούν το κατηγορητήριο. Την ίδια υπερασπιστική γραμμή, άλλωστε, ακολούθησαν οι πρώτοι οκτώ κατηγορούμενοι, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Παναγιώτης Καρίπογλου.

Στο μεταξύ, στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών παραμένουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τη χθεσινή μαραθώνια διαδικασία των απολογιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του υπουργείου Δικαιοσύνης αναμένεται να αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν.

By