Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Προφυλακίστηκαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Εφοδίαζαν τους μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

pilotos-aerosynodos-660

Τέσσερα από τα μέλη του κυκλώματος που διακινούσαν παράνομα μετανάστες με μεγάλο χρηματικό αντίτιμο οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Μετά την απολογία τους στον τέταρτο ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ανάμεσα σε αυτούς και ο 48χρονος Κύπριος, που θεωρείται ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης.

Οι άλλοι τρεις είναι ο 31 ετών κυπριακής καταγωγής πιλότος αεροπορικής εταιρείας, η 29χρονη Ελληνίδα υπάλληλος εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης και ένας Ιρακινός υπήκοος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει ενεργό ρόλο στη δράση του κυκλώματος.

Για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα συνελήφθησαν πέντε επιπλέον άτομα, ανάμεσα στα οποία δύο ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων, ένας από την Αθήνα κι ένας από τη Θεσσαλονίκη, που στο σύνολό τους αφέθηκαν ελεύθερα κατά περίπτωση με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το κύκλωμα, από τον περσινό Οκτώβριο, εφοδιάζοντας τους μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, την έκδοση των οποίων είχε αναλάβει ο 48χρονος, έκανε 16 διακινήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Το ποσό που  κάθε αλλοδαπός, στη συντριπτική τους πλειονότητα συριακής καταγωγής, έπρεπε να καταβάλει από τρεις έως τέσσερις ευρώ, ενώ ο προορισμός τους ήταν κυρίως η Γερμανία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By