Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Προφυλακιστέοι οι 2 κατηγορούμενοι για την απαγωγή της 27χρονης

Κατά την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας

xeiropedes

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι απαγωγείς της 27χρονης ανιψιάς του εφοπλιστή και συνιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Οι δύο άντρες, 48 και 53 χρονών, που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες, βαρύνονται με κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό στην καταβολή λύτρων, εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία και της παράνομης οπλοκατοχής. Οι ίδιες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί σε έναν ακόμη κατηγορούμενο ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί.

Κατά την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι αποδέχθηκαν την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον ως προς τη βαρύτητα των μετέπειτα πράξεών τους.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος, που απολογήθηκε πρώτος, υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή πως είχε κρύψει στο σπίτι του τα 80.000 ευρώ που κατέβαλε η οικογένεια του θύματος ως λύτρα, γιατί είχε σκοπό να τα επιστρέψει.

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος, είχε μετανιώσει για την πράξη του και έτσι κρατούσε τα χρήματα αντί να τα μοιράσει στους συνεργούς του, ώστε να βρει τρόπο να τα επιστρέψει.

Είπε επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είναι απόφασή του να μαζέψει τα 2.500 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν από το ποσό των λύτρων και να τα παραδώσει στην οικογένεια της φοιτήτριας.

Τέλος, ισχυρίστηκε πως μαζί με τον συγκατηγορούμενό του σχεδίασαν την απαγωγή με βάση τις πληροφορίες που είχε ο ίδιος για τη νεαρή.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στον σχεδιασμό της απαγωγής και ότι ο ρόλος του ήταν αυτός του οδηγού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By