Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προφυλακιστέοι τέσσερις από το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου με την ηρωίνη

Πρόκειται για τον μηχανικό και τρεις ναύτες, όλοι Ινδοί υπήκοοι

noor one

Προφυλακιστέα κρίθηκαν τέσσερα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» που μετέφερε το φορτίο ηρωίνης στην Ελλάδα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Πρόκειται για τον μηχανικό και τρεις ναύτες, όλοι Ινδοί υπήκοοι.

Οι συλληφθέντες, ενώ αρνήθηκαν την ανάμιξή τους στην υπόθεση, δεν έπεισαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα.

Δύο από τα έξι μέλη του πληρώματος δεν πρόλαβαν να απολογηθούν και θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο στον τρίτο τακτικό ανακριτή.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί και ο 47χρονος Ιρανός, ο μοναδικός που θέλησε να καταθέσει στην Ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση. Ο 47χρονος επρόκειτο να προσαχθεί και αυτός σήμερα στα δικαστήρια, αλλά ζήτησε προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και να απολογηθεί αύριο το μεσημέρι. Φέρεται να έχει δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν από πλοιάριο τροφοδοσίας, από το οποίο επιβιβάστηκε και ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης για το οποίο και θα λάμβανε 50.000.000 ιρανικά ριάλ (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ).

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί και ένας Έλληνας, 32 ετών, που φέρεται να ασκεί το επάγγελμα του αλουμινοκατασκευαστή και κατηγορείται ότι έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, συνολικού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα. Δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο, ο 47χρονος Ιρανός και δύο Έλληνες, ο 32χρονος άνδρας και μια 53χρονη γυναίκα που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Πληροφορίες αναφέρουν, ακόμα, ότι ο 42χρονος πλοίαρχος του πλοίου, που είναι Ινδός υπήκοος και αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, προσπάθησε στις 22 Ιουνίου να παραλάβει το φορτηγό όχημα με το οποίο είχε γίνει η μεταφορά τη ηρωίνης.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων, έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά. Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, που έγινε το σήμερα μεσημέρι, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ντίζελ κίνησης.

Η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο θα γίνει αύριο το πρωί, αφού το δεξαμενόπλοιο μετακινηθεί δυτικότερα.

By