Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Πρωτοβρόχια απεργιών

Κινητοποιήσεις στη δημόσια Υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά της  διαθεσιμότητας

poreia sintagmaΟι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στην κατάργηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων και την υπαγωγή του προσωπικού σε κινητικότητα. Μετά τις συγκεντρώσεις της Δευτέρας των εργαζομένων στα νοσοκομεία «Πολυκλινική» και «Αγία Βαρβάρα», ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Πατησίων»και «Αμαλία Φλέμιγκ».

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στα ψυχιατρεία με πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30.

Την Τετάρτη, τα Νοσοκομεία, οι δομές της Πρόνοιας, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχουν κηρύξει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30, ενώ στην περιφέρεια οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διοργανώνει την Τετάρτη και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διότι -όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της- δυο μήνες μετά την τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 2.200 σχολικών φυλάκων δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια για την αποκατάστασή τους

Σε παννατική στάση εργασίας προχωρά σήμερα η ΑΔΕΔΥ, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου ως μέσο συμπαράστασης στο Γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ που παραπέμπεται σε δίκη για απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο του 2011 για το νέο μισθολόγιο.

Η συνδικαλιστική Οργάνωση καλεί σε μαζική συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων έξω από το δικαστήριο όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «με τέτοιες μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικάτων και των εργαζομένων».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By