Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη Ρώμη

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

kakokairia650_434

Να μην χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους και να αποφύγουν τα υπόγεια κάλεσε τους κατοίκους της Ρώμης ο δήμαρχος Ινιάτσιο Μαρίνο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι αρχαιολογικοί χώροι «λόγω του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας» που αναμένεται να πλήξει την πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Ο νομάρχης Τζουζέπε Πεκοράρο ζήτησε από τους κατοίκους «να αποφεύγουν κατά την αυριανή ημέρα να εισέρχονται σε υπόγειους χώρους στάθμευσης και τα υπόγεια γενικότερα και να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε κλειστούς χώρους από σήμερα το βράδυ».

Ο δήμαρχος Μαρίνο αποφάσισε να επιτρέψει την διέλευση στο κέντρο της Ρώμης, για να αποφευχθούν προβλήματα με την κυκλοφορία.

«Οι ειδικοί της πολιτικής προστασίας μας λένε ότι το κύμα κακοκαιρίας το οποίο έπληξε σήμερα τη βόρεια Ιταλία κινείται τώρα προς τις κεντρικές και τις νότιες περιοχές της χώρας. Προβλέπονται ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στην γύρω περιοχή της», σημείωσε ο Μαρίνο μέσω Facebook.

Οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους της Ρώμης να αποφύγουν να βγουν από τα σπίτια τους παρά «μόνον σε περίπτωση ανάγκης» ή αν είναι υποχρεωμένοι να πάνε στην δουλειά τους.

Κλειστοί θα μείνουν ακόμη αύριο οι αρχαιολογικοί χώροι της Ιταλικής πρωτεύουσας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By