Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Πρόστιμο και στη Google επέβαλε η Γερμανία

Οι γερμανικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 145.000 ευρώ στη Google διότι συγκέντρωσε μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων για την υπηρεσία Street View.

google-corporate-office-headquartersΗ αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων του Αμβούργου επέβαλε στην εταιρεία το πρόστιμο για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής κατά την περίοδο 2008-2010, λόγω συλλογής δεδομένων προκειμένου να προστεθούν στους χάρτες της Google που απεικονίζουν την γερμανική μεγαλούπολη.

«Κατά την εκτίμησή μου, πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις παραβίασης των ισχυόντων κανονισμών προστασίας της ιδιωτικής ζωής που έχουν έλθει στο φως ως σήμερα», δήλωσε ο Γιον Κάσπαρ, επικεφαλής της αρχής, εξηγώντας πως «ανάμεσα στα δεδομένα που συλλέχθηκαν στις διελεύσεις των αυτοκινήτων ήταν ένας σημαντικός όγκος προσωπικών δεδομένων, ποικίλλουσας ποιότητας».

Βάση της γερμανικής νομοθεσίας το ανώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο για το αδίκημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων περιορίζεται σε 150.000 ευρώ.

Η εταιρεία κολοσσός του Διαδικτύου ανέφερε ότι έχει θέσει αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας στα συστήματα που χρησιμοποιεί, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνταν κατά την διαδικασία συλλογής στοιχείων για την υπηρεσία Street View. Εξήγησε στις αρχές του Αμβούργου ότι δεν είχε την πρόθεση να συλλέξει προσωπικά δεδομένα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By