Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Πύραυλος της ΝΑΣΑ ανατινάχτηκε αμέσως μετά την εκτόξευσή του (βίντεο)

Εντυπωσιακές εικόνες από το ατύχημα στις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια

nasa

Ο Πύραυλος Antares που έφερε μη επανδρωμένο εμπορικό διαστημικό σκάφος με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια.

Στην περιοχή γύρω από το σημείο εκτόξευσης είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες θεατές που παρακολουθούσαν τη διαδικασία και κατέγραφαν με κάμερες και κινητά τηλέφωνα. Η αποτυχημένη εκτόξευση πραγματοποιήθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτης.

Φλεγόμενα τμήματα του πυραύλου διασκορπίστηκαν στις εγκαταστάσεις της εξέδρας εκτόξευσης αμέσως μετά την έκρηξη ενώ στο σημείο προκλήθηκε πανικός. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός ενώ λίγη ώρα αργότερα οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν μετά από εντολή ώστε να αρχίσουν οι έρευνες και η περισυλλογή των δεδομένων για ανάλυση.

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος το οποίο επρόκειτο να μεταφέρει 2,2 τόνους προμηθειών και υλικού για πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκονται έξι αστροναύτες.

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ δημοσιοποίησε το ατύχημα στο Twitter, αναφέροντας ότι «το ατύχημα σημειώθηκε έξι δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του πυραύλου» ενώ μέχρι στιγμής οι ενδείξεις δείχνουν πως η έκρηξη προκλήθηκε σε κάποιον από τος κινητήρες του πυραύλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By