Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Σε τιμή κόστους δίνει τo αεροσκάφος MIG-35 η Ρωσία στην Σερβία

Σε εργοστασιακές τιμές, όπως ισχύει και για το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

 

aerodromioΤο  αεροσκάφος MIG-35, σε τιμή κόστους, προσφέρει η Ρωσία στη Σερβία, εάν η σερβική κυβέρνηση επιλέξει ρωσικά αεροσκάφη για την ανανέωση του στόλου των μαχητικών της Αεροπορίας της και μάλλον η πρόταση θα γίνει αποδεκτή, καθώς υπάρχει η υποδομή υποστήριξης από τον προγενέστερο τύπο MiG-29.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας παραγωγής αεροσκαφών MiG, Σεργκέι Κοροτσόβ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου ανέφερε ότι στην περίπτωση της Σερβίας μπορεί να γίνει εξαίρεση και να διατεθούν τα νέα αεροσκάφη MIG-35 στην τιμή που διατίθενται και στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε στη Σερβία τα MIG-35 με τους ίδιους οικονομικούς όρους που ισχύουν και για το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δηλαδή σε εργοστασιακές τιμές» διευκρίνισε ο κ. Κοροτσόβ, συμπληρώνοντας ότι η Σερβία έχει τη δυνατότητα να επιλέξει διαφορετικά οπλικά συστήματα για τον εξοπλισμό των συγκεκριμένων αεροσκαφών με δεδομένο ότι τα MIG-35 μπορούν να «φορέσουν» και πυραύλους δυτικού τύπου.

Στην ερώτηση εάν τα αεροσκάφη που προσφέρονται στη Σερβία είναι εκείνα που είχε παραγγείλει η Συρία και εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα αυτή δεν είναι δυνατόν να παραδοθούν, ο κ. Κοροτκόβ απάντησε αρνητικά.

«Με τη Συρία έχουμε ένα συμβόλαιο και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θα το τηρήσουμε στο ακέραιο. Τα αεροσκάφη της Συρίας δεν θα πουληθούν σε άλλες χώρες. Η Σερβία θα παραλάβει εντελώς καινούργια αεροσκάφη μέσα σε διάστημα 18 – 24 μηνών» ανέφερε ο Σεργκέι Κοροτσόβ στη συνέντευξη του.

Η σερβική κυβέρνηση, πρόσφατα, αποφάσισε την αγορά έξι πολεμικών αεροσκαφών και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για την επιλογή του τύπου που θα αγοραστεί.

Άρα η Ρωσία δεν κάνει πίσω στην περίπτωση της παράδοσης των μαχητικών της Συρίας…

Eξοπλίζεται με κινητήρα Klimov RD-33MK (ο κινητήρας που είναι εγκατεστημένος στα MiG-29KUB) και ραντάρ AESA Zhuk-MAE και βέβαια όλα τα προηγμένα ρωσικά όπλα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.

πηγή: defencenet

(Visited 1 times, 1 visits today)
By