Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Αντώνης Σαμαράς: Κίνηση υψηλού ρίσκου

Στο κενό το άνοιγμα προς δυνάμεις του κέντρου

Samaras Σε κίνηση υψηλού ρίσκου αποβαίνει η απόφαση του πρωθυπουργού για αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ, δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις με το πέρασμα του χρόνου.

Η διακοπή εκπομπής του σήματος εγείρει αντιδράσεις σε πολύ μεγάλο μέρος του πολιτικού χρόνου, με τις αντιδράσεις να επεκτείνονται στο εσωτερικό σχεδόν των κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αιφνιδιασμός για την ΕΡΤ αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και εντός της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας. «Ρίξτε μας να τελειώνουμε» ακούστηκε σε πηγαδάκι βουλευτών της ΝΔ την περασμένη Τρίτη με αποδέκτες συναδέλφους τους των άλλων κομμάτων και όχι τυχαία. Η ασφυκτική πίεση που δέχονται στις εκλογικές του περιφέρειες βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας εξαιτίας του κυκεώνα των μέτρων, σε συνδυασμό με το ρεκόρ ανεργίας και την έλλειψη ρευστότητας κάνουν ακόμη και τους «γαλάζιους» βουλευτές να ασφυκτιούν. «Οι παλιοί (βουλευτές της ΝΔ) έχουν τις περισσότερες ενστάσεις για την ΕΡΤ» μετέφερε κοινοβουλευτική πηγή στο thepaper, την ώρα που ενδιαφέρουσα για τους γνωρίζοντες τη «γαλάζια» πολυκατοικία είναι η σιωπή κορυφαίων στελεχών που πρόσκεινται στη φιλελεύθερη πτέρυγα.

Μολονότι στελέχη αφοσιωμένα στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή τονίζουν με έμφαση τη στήριξή του στην κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ, η αναταραχή από το λουκέτο επανέφερε το όνομα Καραμανλής στο προσκήνιο. «Το πρόσωπο που ενώνει την παράταξη και την πατρίδα υπάρχει. Που δεν απώλεσε ποτέ τον πατριωτισμό και τις δημοκρατικές αξίες. Λέγεται Κώστας Καραμανλής. Ας κάνουν τα κόμματα αυτό που δεν έκαναν το 2009. Να ξαναχτίσουμε και την ΕΡΤ και την πατρίδα, χωρίς να πληγώνεται άλλο η δημοκρατία» τόνισε στην ιστοσελίδα parapolitika.gr ο Κώστας Κιλτίδης, ενδεικτικό της αναστάτωσης στην Κεντροδεξιά. Παράλληλα, η επιλογή του λουκέτου, κίνηση υψηλού ρίσκου για τον πρωθυπουργό, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις και σε όσους είχαν αρχικά γοητευθεί από την ιδέα της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής παράταξης με κορμό την Νέα Δημοκρατία. Με δισταγμό βλέπουν μετά τις κινήσεις αυτές στέλεχη του μεταρρυθμιστικού χώρου το εγχείρημα για διεύρυνση της ΝΔ στο επικείμενό συνέδριό της, αντιλαμβανόμενοι τη διεθνή κατακραυγή απέναντι στο μαύρο στις οθόνες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By